Villkor och regler för betalning:
Vid betalning så godkänner du som beställare bokningsbekräftelsens hela innehåll och alla detaljer (text, länkar m m). Du som beställare bekräftar även att du läst våra särskilda resevillkor och att du tagit del av våra reserekommendationer. Vid betalning av anmälningsavgiften så är du som beställare medveten om att ni ska eller kan komma att behöva betala in hela slutlikviden om ni avbokar era paket trots att ni inte åker på resan. Detta beror på att vi köper alla resekomponenter (ex. flygbiljetter, hotell och evenemangsbiljetter) åt er så snart anmälningsavgiften är betald och dessa resekomponenter är ej återbetalningsbara.
Beställaren har skyldighet att meddela sina medresenärer om dessa villkor och regler.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Villkor och regler för Covid-19:
Vid betalning så godkänner du som beställare att det är din skyldighet att veta vilka inreseregler som gäller för landet, regionen och staden ni ska besöka samt vilka regler som gäller under vistelsen i landet, regionen och staden. Beställaren har också skyldighet att veta vilka regler som gäller för hotellet och arenan/banan ni ska besöka. Läs om regler och information på www.swedenabroad.se och landet, regionen och staden ni ska besöka och deras officiella myndighetssidor. Läs även regler och information på hotellets hemsida samt arenan/banans hemsida.

Beställaren är också införstådd med att inreseregler för landet, regionen, staden och arenan/banan ni ska besöka samt regler under vistelsen i landet, regionen, staden och arenan/banan ni ska besöka kan ändras från det att betalning av anmälningsavgiften erlagts till dess att det är dags för genomförandet av resan. Ändringar som kan ske är att det ställs hårdare krav på covidbevis, användning av munskydd, provtagning innan och under resans vistelse, krav på karantän vid ankomst till landet, staden, regionen m m

Det är beställarens skyldighet att kontrollera regler för den aktuella transportören (flygbolag, rederi, tågbolag, bussbolag, biluthyrare m m). Vi rekommenderar att alla resenärer laddar ner mobilappen – UD RESKLAR.

Beställaren har skyldighet att meddela sina medresenärer om dessa regler.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fördjupad information (PERSONUPPGIFTER):
På uppmaning av evenemangsarrangören och samarbetspartners så kan du som kund ombedas att återkomma med namn, personnummer och passnummer efter bokningstillfället. Detta med krav på personuppgifter är inte alltid känt vid bokningstillfället och då kan vi komma att be om personuppgifter i ett senare skede. Nickes.Com och du som kund är skyldiga att följa dessa uppmaningar och leverera personuppgifter i enlighet med evenemangsarrangören och samarbetspartners krav.

Kontrollera så att vi angivit korrekt namn (enligt ditt/era pass) i bokningsbekräftelsen. Om något inte stämmer ber vi er meddela oss omgående. Detta måste ske innan ni betalar för bokningen. Vid namnändring, byte av personer, datumändring, ändring av antal personer, tidsändring (ex. flygtider) och/eller vid en ändring av evenemangsdatum efter betalning av anmälningsavgiften och/eller slutbetalningen så kommer ombokningskostnader att uppkomma som påförs dig som kund (minst 200 SEK per tillfälle eller beroende på samarbetspartners regler för ombokning).

Det är ej obligatoriskt att lämna personnummer eller passnummer förutom då det gäller fotbollslandskamper och fotbollsresor till Italien. Anledningen till varför vi ber om detta i övriga fall är om det skulle inträffa en olycka eller naturkatastrof så att vi kan förse anhöriga och myndigheter med uppgifter om våra resenärer.

Kontrollera på www.polisen.se om vilka pass och visumregler som gäller för den destinationen som ni ska resa till. Det är beställarens skyldighet vid resa till USA/Canada att kontrollera vilka inreseregler som gäller. Ni måste ansöka om inresetillstånd omgående via https://esta.cbp.dhs.gov (USA-ESTA) http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp (Canada-ETA) . Vi rekommenderar att detta görs senast 14 dagar innan avresa.

Vi måste få minst ett mobilnummer som du/ni eller din kund (resebyrå) har med sig på resan i händelse av att vi måste komma i kontakt med varandra under resan.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fördjupad information (HOTELVOUCHER):

Late check-in:

Om ni checkar in på hotellet efter kl. 21:00 måste ni meddela oss er preliminära ankomsttid till hotellet innan avresa. Detta för att undvika problem vid incheckning och att rummet/rummen avbokas.

Turistskatt, citytax, resortfee, urbanfee eller liknande avgifter:
Turistskatt, citytax, resortfee, urbanfee eller liknande avgifter betalas av kunder på egen hand direkt till hotellet vid incheckning eller utcheckning. Turistskatt, citytax, resortfee eller liknande avgifter ingår ej i priset för landpaket (hotell och biljett) eller för komplett paket (flyg, hotell och biljett) eller vid bokning av enbart hotell.

Information om rummen:
- Alla rum är standardrum om inget annat anges.
- Storleken på rummen kan variera från hotell till hotell. Rummen kan vara av mindre storlek.
- Rummen kan vara ”internal room” som innebär att rummet saknar fönster.
- Dubbelrum/twinrum kan vara antingen dubbelrum eller twinrum.
- Storleken på sängarna kan vara av mindre storlek.
- Sängarna i ett trippelrum kan variera från hotell till hotell. Det kan antingen vara 3 singelsängar eller dubbelsäng med extrasäng/bäddsoffa/våningsbädd ovanför dubbelsängen eller 2 stycken kingsizesängar eller 2 dubbelsängar.
- Hotellet kan be om en deposition vid check-in.
- Allt extra såsom (tidig check-in, minibar, rumservice, lokala skatter och skador på rummet) betalas av kunden själv direkt till hotellet.

Information om boendet:
Innehållet på hotellets hemsida som vi hänvisar till kontrolleras inte regelbundet av Nickes.Com. Eventuella felaktigheter på denna hemsida kan inte Nickes.Com ta ansvar för.
Kontrollera hotellets hemsida och exempelvis Tripadvisor innan du betalar för din bokning. Vi vill att du ska vara 100% nöjd med boendet som vi erbjuder i bokningsbekräftelsen.

Hotellbokningen är ej återbetalningsbar eller ombokningsbar. Vid avbokning så utgår 100% i avbokningskostnad. Vi behov av att ändra datum, namn på resenärer, rumstyp mm så undersöker vi vad detta kostar och återkommer med ett kostnadsförslag.

Standard på ditt boende:
I Sverige har vi generellt sett hög hotellstandard men utomlands kan hotellstandarden variera beroende på vilka länder/städer man besöker.

Exempelvis så kan ett hotell utomlands klassas som tre stjärnigt men här hemma i Sverige hade detta klassats som ett eller två stjärnigt hotell. Standarden kan (det är inte säkert det är så) upplevas som sämre utomlands än i Sverige. I bokningsbekräftelsen finns information om hotellets hemsida så vi hoppas och tror att du ska bli nöjd med det hotell du ska bo på under din resa.

Om du mot förmodan inte är nöjd med hotellet som vi erbjuder så ska du inte betala några pengar till oss. Vi vill att du är 100% nöjd med hotellet som vi erbjuder dig. Om du skulle komma till hotellet och då upptäcka att du inte är nöjd med standarden så kan vi tyvärr inte göra så mycket. Vi förutsätter att du granskade hotellets hemsida och även läste recensioner på exempelvis Tripadvisor innan du betalade för din bokning. I samband med din betalning så anser vi att du har godkänt hotellet som vi har presenterat i bokningsbekräftelsen.

Vid eventuell återbetalning:
Hotellet är ej ombokningsbart eller återbetalningsbart. Om samarbetspartner gör undantag på sina regler för avbokning och erbjuder återbetalning på hela eller del av beloppet , så återbetalar vi endast och först när vi själva erhållit återbetalning av vår samarbetspartner. Återbetalning sker isåfall inom 60-90 dagar. Samarbetspartner kan neka återbetalning för att istället erbjuda voucher för framtida hotellbokning. Om voucher för framtida hotellbokning erbjuds av samarbetspartners för den aktuella bokningen så är det detta som Nickes.Com också erbjuder kund. Vi återbetalar inga pengar till kund om vi inte själva erhåller återbetalning av samarbetspartner.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fördjupad information (BILJETT):

Matchdag/matchtid:
Kontrollera alltid dag och tid för evenemanget på beställningsdagen, någon vecka och några dagar innan ni ska resa samt dagen innan avresa på vår hemsida Nickes.Com och på biljetterna när du har dom i handen. Dubbelkolla också klubbarnas (både hemmalag och bortalag) hemsidor samt arenans egna hemsida på beställningsdagen samt innan avresa. Datumet och tiden för evenemanget kan alltså ändras av evenemangsarrangören.

Det är beställarens skyldighet att veta när evenemanget ska gå. Ska ni se flera matcher under resan så är det beställarens skyldighet att kontrollera att dessa matcher inte spelas samma dag.

Matcher kan flyttas pga av lagens avancemang i olika cuper (ex.inhemska cuper, Supercupen, Världsmäster- skapen för klubblag, Europa League, Championsleague omgångar och dess slutspelsmatcher och finalspel)

Läs därför igenom våra rekommendationer så att ni vet hur matcher kan flyttas innan ni betalar

Evenemangsbiljetter är EJ återbetalningsbara eller ombokningsbara:
Om evenemanget ställs in (ex. naturkatastrof, krig, pandemi eller sjukdom i laget/klubben/teamet m m) och ändras till nytt datum eller ny tid, flyttas till annan arena/bana/spelort eller avbryts så flyttas evenemangsbiljetterna automatiskt till det nya ersättningsdatumet för evenemanget. Ingen återbetalning är möjlig!

Om evenemanget genomförs utan publik så återbetalas inga pengar av samarbetspartners utan vi på Nickes.Com erhåller vouchers för framtida bokningar.

Om en motorsporttävling inte startas pga dåligt väder eller av annan yttre påverkan och tävlingen avgörs bakom säkerhetsbilen så har tävlingen genomförts och avgjorts enligt gällande tävlingsregler. Inga pengar återbetalas av samarbetspartners.

När vi på Nickes.Com köpte era evenemangsbiljetter så godkände vi våra samarbetspartners (arrangörer, banor, arenor, klubbar mfl) villkor för biljettköp till 100%. Detta innebär att vi måste följa de regler som samarbetspartner har för det specifika evenemanget.

Samarbetspartner har full rätt enligt överenskommet avtal (Nickes.Com godkände samarbetspartners villkor vid köp av dina evenemangsbiljetter) att neka återbetalning för att istället erbjuda voucher för framtida evenemang. Om voucher för framtida evenemang erbjuds av samarbetspartner för den aktuella bokningen så är det detta som Nickes.Com också erbjuder kund. Vi återbetalar inga pengar till kund om vi inte själva erhåller återbetalning av samarbetspartner.

Vid eventuell återbetalning:
Om samarbetspartner gör undantag på sina regler för avbokning eller ombokning och eventuellt erbjuder återbetalning så måste vi avvakta information om regler för eventuell återbetalning. Ett sådant besked kan dröja mellan 10-60 dagar från samarbetspartner beroende på evenemangets storlek eller rådande omständigheter. Återbetalningens storlek varierar och beror på helt på vilka regler som samarbetspartner tillämpar för det specifika evenemanget (Nickes.Com godkände samarbetspartners villkor vid köp av dina evenemangsbiljetter). Vi kan aldrig garantera att man får 100 % återbetalning för evenemangsbiljetterna utan det kan handla om allt från ”face value” (det tryckta värdet på biljetterna), 50% av kostnaden för evenemangsbiljetten upp till full ersättning minus administrationssvgift på 500 SEK per evenemangsbiljett. Återbetalning till kund sker endast och först efter det att samarbetspartner eventuellt återbetalat Nickes.Com. Om återbetalning är möjlig så sker återbetalning isåfall inom 60-90 dagar till kund.

Information om biljetter:
Vi strävar alltid efter att boka upp och leverera så bra biljetter som möjligt till er.

Om ni ska på en fotbolls- eller hockeymatch eller liknande lagspel så sitter ni, om inget annat angivits, på hemmalagets sektion vilket innebär att om Ni kommer iklädd motståndarnas tröja/färger kommer ni att bli nekade inträde p g a säkerhetsskäl. Har ni däremot biljetter på bortalagets sektion (away section) och kommer iklädd hemmalagets tröja/färger kommer ni att bli nekade inträde p g a säkerhetsskäl.

Om ni har biljetter i bortasektion så är ni medvetna om att supportrarna står mer upp än de sitter ner. Borta sektion är ej att rekommendera för barn! Bortasektion är oftast belägen på kortsidan eller i kurvan och på de lite sämre sektionerna på arenan.

Vid jämnt antal resenärer så kan biljetterna vara uppdelade (ex.2+2, 3+3, 4+2, 2+2+2 osv) men vi gör vårt yttersta för att biljetterna ska vara tillsammans. Biljetterna är antingen horisontellt eller vertikalt tillsammans.

Vid udda antal resenärer så kan biljetterna vara uppdelade (ex.2+1, 2+3,  2+2+1, 2+1+1+1 osv) men vi gör vårt yttersta för att biljetterna ska vara tillsammans och i dom flesta fallen så sitter ingen ensam.

Är man fler än två resenärer så kan biljetterna vara uppdelade på olika läktarsektioner.

Vår definition för lång/kortsida är mellan hörnflaggorna eller såsom arena/klubben definierar lång/kortsida. Notera därför att vissa arenors lång/kortsidor fortsätter förbi hörnflaggorna och på vissa arenor är även kurvan att anse som långsida/kortsida.

Vi försöker att alltid ange exakt sektion, rad, plats, om ni sitter långt ner, högt upp eller ut mot sidorna men i vissa fall kan inte detta anges pga att vi själva inte fått denna informationen.

Vissa arenors sektioner täcks av tak och beroende på var man sitter så kan detta innebära nedsatt överblick mot motsatt läktarsektion och vid höjdbollar. En del arenors tak bärs upp av pelare vilket kan innebära att pelarna skymmer sikten i vissa spelsekvenser.

På alla evenemangsbiljetter står det vad biljetterna kostar (sk face value) men oftast köper vi in våra biljetter via samarbetspartners till ett högre pris.

Leverans av biljetter:
I bokningsbekräftelsen står det ” Biljetterna levereras till hotellet senast 19.00 lokal tid dagen innan match om inget annat angivits” och detta är det vanligaste sättet för leverans av evenemangsbiljetter. Ibland kan vi dock återkomma närmare inpå avresa och meddela annat leveranssätt såsom:
- Utskick per post via REK brev
- Utskick per mail via E-tix
- Information om upphämtning på arenan
- Möte med vår samarbetspartner och få biljetterna hand-i-hand

Pass:

Ska ni se en match i Italienska ligan så måste alla resenärer ta med passet till arenan eftersom passet ska visa upp vid entrén tillsammans med giltig biljett. Utan pass nekas ni inträde!

Återlämnande av biljetter:
De flesta biljetter i paketen får behållas som souvenirer men vissa kan behöva återlämnas. Mer info om eventuellt återlämnande kommer innan avresa eller i kuvert med biljetterna till hotellet. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fördjupad information (TRANSPORT):

Transport (Flyg):
Kontrollera avreseflygplats, hemreseflygplats, datum, flygtider, transportbolag och flightnummer. Kontrollera att uppgifterna överensstämmer med hur du vill resa. De tider som anges är lokala tider och kan vara angivna enligt amerikansk modell. PM = efter kl.12.00, AM = efter kl.00.00. Kontrollera ev. flygplatsbyte. Om något inte stämmer ber vi dig kontakta oss omgående. När du betalat för din bokning så är flygbiljetterna ej ombokningsbara eller återbetalningsbara.

Flygbolagen ändrar ibland avgångs- och ankomsttider. Kontrollera med flygbolaget minst 72 timmar före varje avgång att flygtider och flygnummer är de samma. Kontrollera samtidigt om flygplatsavgift eventuellt erfordras. Spara i så fall i lokal valuta.

Vi råder dig ta god tid på dig för internationella flygningar och vara på plats vid incheckning senast två timmar före avgång för flyg inom Europa och senast två timmar för flyg utanför Europa . På många flygplatser ropar man inte upp avgångarna i högtalare.

I din flygbokning ingår alltid minst ett handbagage per person. Om du vill vara säker på regler för bagage såsom tillåtna vikter, storlek på väskor, extra väskor, kostnad för incheckade väskor m m så ber vi dig kontakta oss per telefon eller mail innan du betalar för din resa. Information om regler för bagage hittar du på flygbolagets hemsida.

www.lfv.se finns information om Sveriges alla flygplatser såsom regler, transportmöjligheter och parkering. För regler ombord på flygplanet så kan du kontakta flygbolaget per telefon eller sök på deras hemsida. Läs mer om flygpassagerares rättigheter på www.konsumentverket.se och skriv ut dessa och ta med på resan.

Transport (Flyg – flyttat evenemang):
Om ett evenemang (ex. fotbollsmatch) flyttas och spelas annan dag än vad som var angivet vid bokningstillfället och du som kund valt att boka mot våra rekommendationer , då kommer ändringskostnad för att boka om flyg att påföras dig som kund. Om evenemanget flyttas och du inte har möjlighet att ändra din resa så att den passar med nytt evenemangsdatum så gäller att du nyttjar flygbiljett och hotellbokning (vi försöker att hjälpa dig att återsälja evenemangsbiljetten men vi kan inte lova att vi lyckas). Om du vill avboka pga ändrat evenemangsdatum så får du inte tillbaka några pengar för varken flyg, hotell eller evenemangsbiljett.

Transport (Buss):
Kontrollera påstigningsort, påstigningsplats, datum, busstider och ankomstort. Kontrollera att uppgifterna överensstämmer med hur du vill resa.

Vid bussresor till formel 1, konserter eller sportevenemang så kommer vi att återkomma senast 1 vecka innan avresa med exakta påstigningsplatser och påstigningstider. Att det dröjer till 1 vecka innan avresa beror på om kunder vill ändra påstigningsplatser eller att vi får in sena nybokningar på helt nya påstigningsorter/platser. Vi vill skicka ut påstigningstider vid ett enda tillfälle för att undvika missförstånd.

Kunder som åker på formel 1, konserter eller sportevenemang har olika läktarbiljetter. Detta innebär att busschaufförerna kommer att parkera på den som de anser vara den mest lämpliga parkeringen för hela gruppen (de vill lämna och hämta alla resenärer på ett och samma ställe). Detta kan innebära att du kan få gå en extra bit för att komma till din läktarplats!

Särskilt långa promenader kan det bli på Formel 1 eftersom banorna sträcker sig över ett stort område.

Vid eventuell återbetalning:
Flygbiljetten är endast ombokningsbar om flygbolaget erbjuder detta vid bokning och om du har betalat för ombokningsbar flygbiljett i samband med bokning. Flygbiljetten kan i vissa fall ändras mot kostnad om flygbolagets regler medger detta. Det vanligaste är att flygbiljetten är ej ombokningsbar eller återbetalningsbar. Om flygbolaget gör undantag på sina regler för avbokning och erbjuder återbetalning på hela eller del av beloppet , så återbetalar vi endast och först när vi själva erhållit återbetalning av flygbolaget. Återbetalning sker isåfall inom 60-90 dagar. Flygbolaget kan neka återbetalning för att istället erbjuda voucher för framtida flygbokning. Om voucher för framtida flygbokning erbjuds av flygbolaget för den aktuella bokningen så är det detta som Nickes.Com också erbjuder kund. Vi återbetalar inga pengar till kund om vi inte själva erhåller återbetalning av flygbolaget.